Tiden går...

Jag har redan gått fem veckor på min nya kurs. Helt otroligt, känns som i förra veckan jag började! Har alltså avslutat första blocket som innehöll ämnena 'Plan Market Research' och 'Marketing Essentials'.
Det gör ont i magen av att tiden går så fort... Jag kommer nog att dö en smula inombords när jag lämnar Jarrod.
Samtidigt längtar jag hem massor! Eller, längtar kanske är fel ord, men jag ser verkligen fram emot att komma hem. Massor. Så många där hemma som jag saknar. Och Stockholm... Underbara vackra Stockholm!

Det har varit värmebölja här förresten. Slog nåt sorts rekord, 150-årigt värmerekord. Tror att jag var den enda som njöt faktiskt :) Den varmaste dagen var i lördags, upp emot 45 grader varmt, och då jobbade jag såklart... Jag har jobbat i två ynka dagar sen jag kom hit, första dagen var i februari förra året då jag jobbade på en festival, och båda dagarna har varit tokheta.

Ja, jag har alltså förhoppningsvis fått tag på ett extra jobb äntligen. Vet inte hur mycket det kommer att bli av det, men troligtvis nån dag nu i helgen och ett par dagar nästa vecka iallafall. Det är en firma som driver köpcentrum typ. Just nu behöver dom folk som jobbar i parkeringshuset till ett köpcentrum i Dee Why (ca 30 min med buss från Sydney Centrum). Dom  har precis infört parkeringsbiljettautomat och behöver nån som står där och förklarar hur det funkar. Skitlöjligt, för det vet väl folk kan man ju tycka. Om inte annat så är det ju inte så svårt att lista ut. Men men, det är ju bra för mig, för jag får ju betalt. $20 i timmen rätt ner i fickan :) (översatt till svenska blir det 140 pengar)
Så jag var alltså där i lördags, svettades i det där parkeringshuset utan aircon och höll väl nästan på att svimma ett par gånger. Men det gick bra och jag hade en rätt trevlig dag.

Visade sig sen att karln jag jobbade för inte var ett fan av mina piercings (för det är tydligen viktig att se "representabel" ut i ett fu**ing parkeringshus!), så nu har jag gjort nåt jag alltid sagt att jag aldrig skulle göra! Se här:Gick och köpte genomskinliga plastpluttar som jag satt i hålen istället. Jag är ju liksom lite desperat eftersom mina csn-pengar inte på långa vägar kommer att räcka och jag har ju inte lyckats få tag på nåt jobb hittills. Så nu får jag helt enkelt rätta mig in i ledet om jag vill få chansen att få jobba där nåt mer.

Men, det är ju bara ett tillfälligt jobb. Hävdar fortfarande att jag inte skulle ändra på mig, på den jag är, bara för ett jobbs skull. Inte ett heltidsjobb som det är meningen att jag skulle stanna länge på. Vill dom inte ha mig för den jag är liksom...
Det är en av alla anledningar till att jag tycker så mycket om att jobba för Stockholmståg. Dom skiter fullständigt i hur jag ser ut, det är hur jag sköter mitt jobb som betyder nåt för dom! Och så borde det vara på alla arbetsplatser. Jävla diskriminering...
(det här är ett ämne som verkligen upprör mig, så jag lämnar det nu)

Promenerandet går fint som snus! Och det har gett resultat! Äger ingen våg, men jag märker ju. Framförallt ansiktet och typ 'övre delen av magen' har tappat en del plufs. Går åt rätt håll helt enkelt och det känns så himla bra! Nu kör vi dessutom en detox här hemma. Det är ju i första hand för att rensa ur kroppen, men även att äta rätt och att förhoppningsvis tappa några kilon. Är bara inne på tredje dagen, men det känns bra.

Nu ska jag vila.


Final Report

Har fått mitt slutbetyg för året då jag pluggat Diploma of Tourism.
Säkert inte så många som tycket det är intressant, men jag tänker skriva ut det här iallafall :)

Det här är alltså alla ämnen jag läst under året plus betygen i alla ämnena.
Först en förklaring på vad betygen står för:
CO = Competency Attained, ungraded result (betyder alltså att man bara kan få godkänd eller icke godkänd)
CO* = Competency Attained, graded result (det lägsta man kan få utan att bli underkänd, alltså G som i godkänd)
PM = Performance with Merit (motsvarar väl ungefär VG som i väl godkänd)
PD = Performance with Distinction (borde väl motsvara MVG och är alltså det bästa man kan få)

Australian Fares and Ticketing - CO
Computerised Accounting - PM
Cultural Awareness - PD
Deal with Conflict Situations - CO
Destination and Products, Australia - CO
Destination and Products, International - CO*
Establish and Conduct Business Ralationships - PD
Identify Hazards and Control Safety Risks - PD
Implement and Monitor OHS Procedures - CO*
International Ticketing - PD
Interpret Financial Information - PM
Introduction to Travel and Tourism - CO
Lead and Manage People - PD
Maintain Financial Records - PD
Manage Finances within a Budget - PM
Manage Quality Customer Service - PD
Monitor Work Operations - PD
Operational Plans - PD
Prepare Budgets and Financial Plans - PD
Produce Business documents - CO*
Tourism Compliance Requirements - PD
Travel and Tourism Sales - CO
Travel Computer Studies - PD
Work with Colleagues and Customers - PD
Write Business Documents - PD

Sammanfatningsvis fick jag alltså:
CO - 5 st
CO* - 3 st
PM - 3 st
PD - 14 st
Tycker att jag kan vara rätt nöjd med det faktiskt! :D


Vem är du och vad har du gjort med Fia?

Ja, så finns det nog en och annan av dom som känner mig som skulle fråga om dom såg mig nu... :)
Alltså herregud vilken hurtis jag har blivit!

Jag, och säkert många av mina vänner, skulle nog normalt beteckna mig som en ganska lat person. Gillar att ligga hemma och glo på tv. Ogillar starkt att gå upp tidigt på morgnarna. Går sällan eller aldrig och lägger mig före kl 1 på natten, även om jag ska upp tidigt.

Inte längre! Sen jag träffade Jarrod så har jag ändrat min dygnsrytm drastiskt. Ligger jag inte i sängen före 10 på kvällen så får jag lite panik. "Åh nej, vad jag kommer vara trött imorgon!" Även på helgerna somnar jag för det mesta före 12. Lediga dagar går jag gärna upp vid 8. Hade det varit förut och jag vaknat då hade jag ju bara vänt på mig och tvingat mig att sova ett par timmar till. "Vad ska jag upp i ottan å göra??"

Och nu ska ni få höra, det knepigaste av allt! Jag har börjat ta rejäla promenader varje morgon innan frukost. Alltså, då menar jag power-walk med flås och sprutande svett. I typ en timme. Detta innebär att jag går upp kl 5 på vardagar. Förr hade jag ansett det vara "mitt i natten".

Men men, min 35-årsdag är ju bara alldeles runt husknuten, så jag antar att det kanske var lite väntat...

Och ja, i den här vevan har jag även dragit ner på alkoholen. Som i lördags. "Nej, ingen fest för mig, jag ska ut och promenera kl 8 imorgon bitti".

Oj oj oj... Vad hände liksom...?

Jarrod köpte förresten träningsskor åt mig och jag vill verkligen rekommendera dom! Det är såna där som är lite runda under sulan. Vet inte vad dom kallas, men iaf dom här kallas för ExerSteps. Dom är superbra! Hållningen blir mycket bättre, man liksom sträcker automatiskt på sig, och så kan man riktigt känna hur ben och rumpmuskler arbetar mer än i vanliga skor. Dessutom lär dom ska minska slitningarna på leder och så. Och det är ju bra nu när man börjar bli gammal, hahaha :D

Min tyska klasskompis sa åt mig att jag börjar bli som en riktig australiensare nu, värsta hurtot som ställer klockan jättetidigt för att ge mig ut och motionera. För så gör folk här, i en mycket större utsträckning än hemma i Sverige. Och vid lunchtid så löper folk omkring som galningar i stan. Strandpromenaden nere vid Operahuset är packad av joggare.

När jag går där vid 5.30 på morgonen, precis när solen börjar gå upp, då är det inte mycket folk alls och det är så fridfullt. Alltså, sämre motionsrunda kan man ju ha liksom! :)

Och on top av promenerandet så har jag ju mina rullisar. Har inte varit ute och skejtat så mycket som jag hade tänkt mig, men det ska verkligen bli mer. Så det blir min eftermiddagsmotion helt enkelt.

Ja, jag jobbar alltså lite på att gå ner i vikt...En av alla motionsrundor i stan. Tänk er den här vyn i soluppgången och med lite svala vindar ifrån vattnet. Nice! :)

(Har snott bilden av Stefan och Jenny, hoppas det var ok?)
RSS 2.0