takfix

Nu är det nån snubbe på väg hit för att kolla på taket. Jag hoppas verkligen att dom hinner fixa det snabbt så att det inte ska behöva springa karlar här varenda dag i en veckas tid eller längre. Jobbigt att inte ha fri tillgång till sin dusch liksom...

Och så är Jarrod på väg hit! <3 Har inte sett röken av honom på hela helgen, så det ska bli mys!



Den här tröjan sitter på en kille som heter James. Tycker den skulle passa VÄLDIGT bra på mig! Undrar varför jag är så himla frusen av mig, det är inte normalt! Och det är så himla kul i det här landet, när jag klagar över hur mycket jag fryser. Vet inte hur många gånger jag fått den här reaktionen: "men du är ju från Sverige, du borde väl vara van!" Men det är ju som jag säger... jag är född i fel land!!!

Nu kom taksnubben hit och kollade. Verkar inte som att dom kommer börja göra nåt idag. Iallafall inte med taket i våran lägenhet, utan dom börjar nog ifrån utsidan. Vilket är logiskt, för det är ju där läckan är :)



Helgen som gick.

Tänkte säga några ord om helgen:

Fredag: följde med Clas och Sara till Coogee för att käka middag med ett par vänner till dom. Trevlig, lugn fredagkväll. Inget speciellt att säga om den.

Lördag: Gick upp tidigt. Inte kul. Jag och Clas hade äntligen kommit oss för att boka in oss på en RSA-kurs. RSA står för Responsible Service of Alcohol och man måste ha gått den kursen för att få servera alkohol. Så nu är det gjort! Men jag måste nog gå en RCG-kurs (Responsible Conduct of Gambling) också, då i stort sett alla pubar innehåller pokermaskiner. Får inte jobba i närheten av en sån utan RCG... Sen är det bara att sätta igång och söka jobb! Nu har det sinat rätt rejält på bankkontot kan jag ju säga...

Efter kursen gick jag hem och sov lite middag innan jag duschade och gjorde mig iordning för en helkväll ute tillsammans med Andrea.
Men innan det var vi med om en smärre katastrof här hemma...
På morgonen när jag stod i badrummet och sminkade mig hörde jag hur det droppade ifrån duschen. Trodde att jag inte skruvat åt kranen ordentligt, men det visade sig att det var ifrån taket. Jaja, tänkte jag, det är ju inte första gången det regnar in i den här lägenheten. När jag nyss flyttat in här hade jag ju en ganska ordentlig läcka i mitt rum.
På eftermiddagen, när jag stod i duschen upptäckte jag att det droppade ännu mer, tittade upp och tyckte mig se att taket buktade lite.
20 minuter senare droppade det inte längre, utan det RANN! För varje minut blev det värre och så plötsligt, inför mina ögon såg jag hur taket började ge vika och ja, det ramlade ner helt enkelt! Shit alltså, Wendy och jag bara stod och gapade i stort sett. Och skrattade, för det kändes som att det inte fanns nåt annat att göra...



Såhär ser vårat tak ut nu. Inte skitkul att stå och duscha under det där hålet kan jag ju säga. Hoppas dom är snabba på att fixa det. Men en sak är jag ju glad för iallafall och det är att jag hann ut ur duschen innan det där hände!

Lördagkvällen var jag alltså ute med Andrea. Det var kul! Vi var ute precis hela natten. Hade med oss UNO och satt och spelade nästan hela kvällen. Hade en bar-crawl och hann med fem ställen har jag för mig. När klockan var typ halv fem eller nåt sånt så stängde stället vi var på för tillfället och vi bestämde oss för att gå till The Colombian. Visade sig att dom också stängde då, men öppnade igen kl 6 (nån konstig lag här) så vi gick till ett annat ställe medan vi väntade och sen gick vi tillbaka. Lite knasig kändes det, att dom har öppet typ dygnet runt förutom ett par timmar där på morgonkvisten.
Hur som, utekvällen avslutades kl 7.30 i mitt vardagsrum med take away frulle från McDonalds. Då var jag rätt trött kan jag säga...



Jag på Colombian, kl 6.30. Tack vare att vi spelade UNO typ hela tiden så drack vi inte så mycket. Eller iallafall inte så snabbt som man ju gärna gör annars... Var nog därför vi orkade med en helnatt och utan att raggla hem! (även om jag snubblade och gjorde illa foten, men det hade inte så mkt med alkoholhalten att göra)

Söndag:
Av förklarliga skäl sov jag ganska länge idag. Gick upp vid tre och duschade. Sen kom Andrea över med pizza och dvd-filmer så vi kröp ner i sängen igen. Kollade hela första säsongen av den briljanta komediserien Flight of the Concords. Hur kul som helst!!! Och en perfekt söndag! :D

I veckan som kommer får jag nya ämnen och nytt schema, så nu är jag ledig måndagar och går i skolan tis-fre mellan 8.15 - 13.30. Skönt att vara ledig imorgon :) Men jag vet inte hur jag ska orka börja kl åtta varje morgon nu när jag vant mig med att börja 11 alla dagar...

Nu är det sovdags. Godnatt.


I'm singin' in the rain!

Hjälp vad det regnar!!! Skönt att jag inte behöver gå utanför dörren mer idag. Har bäddat ner mig i sängen och här tänker jag stanna. Har planerat att ägna resten av dagen åt:
1. kolla runt på internet: läsa bloggar jag inte hunnit läsa på ett tag och svara på lite mail och så (skäms för att jag varit så dålig på att höra av mig till folk och för att jag inte uppdaterat min blogg på en hel vecka...)
2. läsa bok: håller på och läser Midvinterblod av Mons Kallentoft, är på sluttampen nu så jag ska försöka läsa ut den.
3. kolla film: det är ett måste när det är sånt här väder, hade besök av en av Wendys arbetskamrater igår och han la över en film på min dator som han tyckte jag skulle se.
4. plugga lite: sparar det viktigaste till sist :) Imorgon är sista dagen på det här blocket, vilket betyder att dom uppgifter som inte är inlämnade ska lämnas in plus att vi har ett litet test. Jag är typ klar med det mesta och tror att jag har rätt bra koll på dom grejer som vi har prov på.

Antar att jag varit dålig på att uppdatera här för att det helt enkelt inte finns nåt att skriva om... Har inte gjort något speciellt och inget särskilt har hänt.



Man kan ha mycket kul med dreads :)
Sara och jag på ett reggae-hak i Glebe.

Haha, ja det var väl allt jag hade att bjuda på. Hör väl av mig om en vecka igen och berättar om vädret...
Ni som befinner er hemma i Sverige, se till att njuta av sommaren och värmen som ni förhoppningsvis har!



höstrusk

Det är lite svårt att tänka sig att det för bara en vecka sen var 26 grader och strålande solsken. Nu är det kallt och det regnar och är värsta höstruskiga vädret. Huuu, min näsa är iskall hela tiden!
Men det är mysigt när man kan krypa ner under täcket och kolla på film :) Då är det liksom bara ett plus om det regnar ute. Upptäckte häromdagen att Karin lämnat kvar inte bara sin tv utan även sin dvd-spelare, så nu kan jag ligga i min säng och kolla på film! :D Tack Karin!

Hmm... helgen som gick ja, det var väl inte direkt den roligaste helgen jag haft. Fast söndagen var riktigt kul faktiskt. Käkade sen lunch på Hugos (en riktigt nice restaurang som på söndagar kör halva priset på cocktails och pizza, och det är riktigt nice pizzor!) med Andrea och Micke. Sen gick jag och Andrea och köpte ett par flaskor vin och gick hem till mig och spelade UNO med Wendy resten av kvällen. Skrattade massor! Andrea var på riktigt bra humör och när hon är det kan hon vara hur kul som helst :D

Sen har det inte hänt så mycket mer... Igår kom Jarrod hit en sväng på eftermiddagen. Vi riggade tv:n och dvd-spelaren, gick och hyrde en film (Zombieland) och köpte chips. Och nu kan jag sluta tjata om Estrellas Grillchips för Smith's Cheese and Onion är NÄSTAN exakt lika goda! :)

Det var allt för idag, nu ska jag krypa ner under täcket och kolla film. Tror det blir The Rocky Horror Picture Show.


tråklördag

Usch vilken trist dag jag har haft idag. Har verkligen inte gjort nåt! Jo, jag har pratat med mamma och Karin på Skype, det piggade upp mig lite :) *saknar*
Annars har jag spenderat dagen i sängen och kvällen framför tv:n

Igår var jag och Jarrod på Ikea. Åt köttbullar i deras restaurang och sen gick vi och botaniserade på matavdelningen. Dom hade inte så mycket som jag ville ha, men jag köpte iallafall en burk sill i gräddfil, knäckebröd och en påse salta fiskar.
Fortfarande är den enda chips dom har Estrella Dillchips 50% less fat. Vem är ens intresserad??! Om jag vill äta chips så vill jag väl inte ha nån sorts "smalvariant", då kan jag lika gärna vara utan!
Så nu funderar jag på vem jag ska maila, Ikea eller importören? Antagligen lika bäst att maila båda. Vill verkligen ha mina grillchips!!! :D

På kvällen gick jag över till Andrea, käkade pizza, drack lite vin och kollade på tre filmer. Det tog halva natten. Så nu har jag äntligen sett Baksmällan och jag kan ju säga att det kan vara en av dom roligaste filmer jag sett!!! Man fick verkligen skratta! :D
Såg även Funny People (den var not funny!) och Sleepwalker (vilket kan ha varit den mest meningslösa film ever! Däremot en riktigt duktig tjej som spelade den unga flickan, alltid nåt positivt).

Har inga nya bra bilder, så jag lägger in en gammal istället:



Bilden är tagen i februari, när vi promenerar över Harbour Bridge. Karin använde paraply för att skydda sig mot solen, men det blåste lite väl mycket där uppe på bron...


07.00am

Jarrod åkte till jobbet för en timme sen och jag har försökt somna om sen dess. Går inte. Har överhuvud taget sovit dåligt i natt. Men å andra sidan gick vi och la oss redan 21:30 så jag har nog ändå sovit tillräckligt :)

Nu har det blivit KALLT här i Sydney!!! Redan i tisdags när det var så himla varmt och härligt blev det kallt. På kvällen var jag ju hemma hos Clas och Sara och när jag gick hem därifrån så blåste det nästan isande vindar. Blev ju inte bättre av att jag hade tränat och duschat och alltså hade blött hår :(

Prognosen för i natt var att temperaturen skulle gå ner till under 10 grader... Gillar't inte!!!
Tur man har en gosig pöjk att krypa in i famnen på ;)

Igår var vi ner en sväng till Café Svensson. Åt våfflor *smarr smarr* och så köpte jag knäckebröd, kaviar och sill som vi mumsade på när vi kom hem. Jarrod tyckte det var jättegott. Tvingade Wendy att smaka sill och hon var verkligen jätteskeptisk, men tyckte också att det var gott. Hon såg alldeles förvånad ut över att det var gott, haha :D

Av någon anledning är Jarrod ledig från jobbet imorgon, så ikväll är det inte bara jag som får fira "fredag". Som vanligt blir det Chicken Schnitzel på Kings Cross Hotel. Sara och Clas kommer med också.

Eventuellt blir det en sväng till Ikea imorgon :D Måste tjata på dom att köpa in Estrellas Grillchips! Kollade hos Svenssons igår, men dom säljer inte chips över huvuvd taget pga att det "redan finns så många olika sorters chips här". Knasigt resonemang tycker jag, för dom har ju inte Estrella här!

Drömde i natt att jag hittade ett ställe som sålde Estrellas chips och dom hade alla smaker UTOM grill! Det var tortyr!!!



Och så har jag kommit på vad jag vill jobba med. Ni ser det där röda tåget va? Det är en sån där rundtur med guide som kör runt i Botanical Garden. Tror den utgår från Operahuset. Jag vill köra det!!! :D Fast det är den som kör som snackar och jag känner mig inte tillräckligt säker på min engelska för att göra det... Men det vore kul! Särskilt såna soliga och fina dagar som i tisdags :)



molnfri himmel, 26 grader :D

Vad hände liksom?? Dom lovade 26 grader i Sydney idag, men jag tänkte att det nog ändå skulle vara lite kyligt i luften, sådär som det varit den senaste tiden. Det är ju ändå höst, nästan vinter... Men icke! Shit alltså vilket underbart väder vi har idag!!! :D

Passande nog hade våran lärare planerat in en liten excursion idag, så vi har ägnat skoldagen åt att vandra runt i Sydney. Hade delats in i grupper och varje grupp hade olika områden att berätta om för dom andra. Som tex Botaniska Trädgården och Operahuset m.m. Jag, Sandra och Noble hade The Rocks, vilket var avslutningen på dagens utflykt.

Efter det gick jag och Sandra och käkade lunch vid Circular Quay, och nu är jag hemma för att förhoppningsvis plugga ett par timmar innan jag ska gå till Clas och Sara och träna lite på gymmet och käka middag.

Lite bilder ifrån dagen:



Klassen samlad i Hyde Park. Svenskarna i mitten :)




Sandra och jag, Hydepark.




Älskar dom här fåglarna, dom är ju så coola! :)




Vackra Harbour Bride och Opera Huset, sett från Botaniska Trädgården.




Underbara, vackra Sydney <3




Noble och Sandra håller låda i The Rocks :)




tråksöndag

Idag är det en sån där riktigt trist söndag med lite ångest över att helgen är över... :(
Har knappt bemödat mig med att gå upp idag. Men snart är det iallafall Underbelly på tv. Två avsnitt på raken, så det är ju alltid något att glädjas åt! :D

Den här dagen blev ju inte bättre av att Jarrod var tvungen att åka hem i morse. Han har varit här ända sen i torsdags, så nu blir det lite tomt i några dagar... Men med lite tur så flyttar han snart in till stan, då blir det lättare för oss att ses. Plus att jag äntligen kan få träffa hans hund då :) Tror inte jag har gosat med ett enda djur sen jag kom hit! Förutom ormen Andy då :) Men det är ju över en månad sen...

Igår var det en superhärlig dag! Jag och Jarrod gick upp i tid för en gång skull (dvs kl 11) och tog en promenad i det härliga vädret ända ner till The Rocks. Det är Sydneys äldsta stadsdel och lite som Gamla Stan. Gick till Pancakes on the Rocks och åt så vi nästan kräktes. Gott!!! Jag åt pannkakor med chokladsås, grädde, chokladglass och valnötter. Jarrod åt chokladpannkakor med brandymarinerade körsbär och chokladglass. Riktigt yummy! :D

Sen mötte vi upp Clas, Sara och Dennis och drack lite öl på en uteservering med en härlig utsikt över Operahuset.
Vi har haft himla fint väder på sista tiden. Lite kallt ibland, men i solen är det varmt och härligt!



Smarrigaste pannkakorna ever!!!
Det blir absolut fler besök på Pancakes on the Rocks! Fast en halv portion räcker gott och väl...

Nä, nu ska jag ta och sleva upp en tallrik med caesar sallad och bänka mig framför tvn. Ska vira filten omkring mig också, för nu har det blivit lite kyligt här inne.



skum dröm

Alltså, om det är någon som kan nåt om drömtydning, så hjälp mig nu...

Natten mellan lördag och söndag drömde jag att jag höll på att stoppa tvätt i en torktumlare. Mamma var där också. Så säger hon till mig att jag inte kan lägga i så mycket på en och samma gång, tar ut en del och lägger i en annan torktumlare som stod bredvid.

När jag vaknade gick jag upp och satte mig och pratade med Wendy som plötsligt börjar berätta om en dröm hon haft samma natt:
Hon drömde att hon stod och stoppade tvätt i tvättmaskinen och att Karin var där och sa till henne att hon inte kunde lägga i så mycket på en och samma gång. Så tog hon ut en del av tvätten och la i en annan maskin som stod bredvid.

Skumt va?!! Jag undrar SÅ vad det kan betyda!



Sara, jag och en kompis. Från i fredags.



I'm back!

Usch, skäms ju nästan för att det var så längesen jag uppdaterade...
Men antar att det blev så för att jag hade Karin boendes här i tre veckor. Liksom delade min tid mellan henne och Jarrod. Och skolan...
Och apropå den så fick jag högsta betyg i Cultural Awareness! :D

Nu har vi börjat vårat tredje block. And I love it! Inte för att lektionerna är så roliga, för det är dom inte, dom är mest sega... Men schemat är GULD!!! Måndag-torsdag kl 11.00-13:30. That's it! :)
Ämnena vi har nu är "Australian fares and ticketing" och "Destination and Products - Australia".

Usch, nu har min älskade syster åkt hem till Sverige... Kul för er som är där, men inte alls kul för mig! Känns riktigt jävligt faktiskt. Tomt... Särskilt eftersom hon ju bott hos mig den senaste tiden.



Den här bilden är från Karins sista kväll här i Sydney. Var ute och åt tapas på en mysig restaurang.

Hm, vet inte vad jag har mer att berätta...
Jo! Snart kanske ni ser mig i ytterligare en reklamfilm (är ju med i Jägermeister-reklamen hemma)! I söndags var jag och Sara med och spelade in en reklamfilm för Australien som ska visas över typ hela jorden. Vi fick springa upp och ner för trappen vid Operahuset och sjunga "There's nothing like Australia" :) Alltså, det var ju en hel massa andra folk också, så det ska väl rätt mycket till för att man ska se mig, men ändå. Det var rätt kul, men jobbigt också.
Här kommer en bild från det. Och fråga mig inte vad det är för min jag gör... Ser inte riktigt klok ut!



Hmm... försöker tänka på vad mer det finns att berätta... Men även om det känns längesen jag uppdaterade så är det ju faktiskt bara lite drygt en vecka sen.

Just ja, var ju med i Town Hall när Rick och Andy blev citizens. Det var spännande men lite halvtrist, hehe... Det pratades och aplåderades en hel del. Borgmästaren (tror jag det var) delade ut certifikaten, eller vad dom kallas för. Och så sjöng vi nationalsången. Eller, jag sjöng väl inte, men jag läste med i texten iallafall :)
Hoppas att Clas gör det där innan jag åker härifrån, skulle vara kul att vara med på.

Nu måste jag laga mat! Ska ut och ta ett par drinkar med Sara, hennes bror (som kom hit till Australien för drygt en vecka sen) och några av hans nyfunna vänner. En av dom fyller år, så det är det som ska firas.

Avslutar med en bild på mig och Jarrod :)






RSS 2.0