I <3 school!

Hehe, det måste väl vara första gången i mitt liv jag säger nåt sånt...
Men det är verkligen intressant! Idag började vi med en lektion i Travel & Tourism Sales och det var rena rama geografilektionen. Så kul! Och så fick vi en uppgift som gick ut på att vi skulle leta upp olika fakta ur en resebroschyr. Just den här broschyren handlade om Orient Expressen. OJ vad sugen jag blev!!! Men om man inte vinner på lotto eller skaffar sig en rik karl så lär det ju aldrig hända...

Lektionen gjorde mig iallafall sjukt ressugen, fick sådär ont i kroppen som jag får varje gång jag vill ut och resa!!!Jag i underbara Bangkok i mitt älskade Thailand i januari i år.

Blev påmind idag om hur gärna jag vill till Indien. Trots att jag aldrig varit där känner jag att jag skulle kunna åka dit och bo ett tag. Tror jag skulle gilla det! Mest är det nog tack vare den bästa bok jag någonsin läst: Shantaram. Alla som inte läst den än: Spring genast och köp den och läs den! Du kommer att ÄLSKA den! Det är verkligen en bok för alla.

Men mitt absoluta drömresmål är fortfarande Machu Pichu i Peru...


Nog om det! Lektion nummer två var också väldigt intressant. Cultural Awareness. Har både skrattat och gråtit på lektionen idag. Fick se ett par korta filmer som handlade om aboriginerna och begreppet "stolen generations". För den som inte vet handlar det alltså om att "den vite mannen" kom hit och började jiddra med aboriginerna, som alltså är Australiens urinvånare. Dom gillade inte sättet dom levde på så dom kom på en jättebra idé, "hey, vi snor alla aborigin-barn och sätter dom i engelsk skola och lär dom leva som vi! Jaaa, vad bra!!!"
Men det var ju inte så schysst har man kommit på nu så förra året bad man "dom stulna barnen" om ursäkt för att dom missade hela sin kulturella uppväxt. AS!!! >:(
Tyvärr är det så att aboriginerna numera är andra klassens (eller kanske tom 3e el 4e...) medborgare här i sitt eget land. Väldigt många är missbrukare. Många bor på gatan precis här utanför min port... Det är väldigt galet.

En annan intressant sak med min skola är den kulturella blandningen. I min nuvarande "klass" går, förutom några australiensare och svenskar, även elever från olika afrikanska länder, från Japan, Polen, Indonesien, Brazilien... ja, lite alla möjliga länder i världen. Spännande! Särskilt mycket nu när man läser om olika kulturer, vi berättar för varandra om olika saker. Som idag, vi pratade om hur vi firar jul. Skiljer sig inte så väldigt mycket mellan olika länder, men ändå lite, och det är sånt som är kul att lära sig!

Allt tänkande på resor och andra länder och min stora lust att upptäcka världen får mig att tänka på hur olika vi är även hemma... Alltså, vilka olika drömmar man har i livet. Vissa vill inget hellre än att bilda familj, skaffa barn och kanske köpa hus och sånt. Medans för mig är det så långt ifrån vad jag drömmer om som man bara kan komma. Jag vill ju bara resa, resa, resa. Undrar, blir man inte väldigt rastlös av att ha barn?

Nu är det dags för en Chicken Schnitzel och en öl på Kings Cross Hotel. Wendy är snart där, så jag måste sätta fart!


Kommentarer
Postat av: tess

Åh vad jag också skulle vilja plugga det du pluggar! Jag tänkte ju söka till en utbildning i Gbg på 2 år men hoppar det än så länge. Måste hem och jobba så att jag kommer in i det svenska "systemet" igen. Gör jag inte det så kommer jag ju inte kunna bilda familj då jag inte kommer vara berättigad till en ok mammapeng. Knäppt egentligen. Men annars hade jag också pluggat typ Travel & Tourism.Puss Puss

2010-03-25 @ 13:04:49
URL: http://tessconfidential.blogspot.com
Postat av: Panki

Det är verkligen en utbildning för dig!

Jag håller på att läsa den boken och den är verkligen fantastisk. Hade med den på semestern och låg vid poolen varje dag och läste, helt underbart...

2010-03-26 @ 07:45:21
URL: http://pancake.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0