ANZAC

På söndag är det ANZAC-day (man ska tydligen minnas dom soldater som stupade i kriget och det gör man genom att dricka mängder med öl...) vilket innebär ledig dag på måndag. Idag är det torsdag, men för mig är det fredag :D Fyradagars-helg alltså! Yay!!!

Men det är också Karins sista helg här.... Om inte vulkanen säger nåt annat förstås.
Så i helgen blir det nog en hel del utgång skulle jag tro. På fredag blir Rick och Andy Australienska medborgare, med ceremoni och allt, vilket ju ska firas på kvällen och på lördag blir det nog Karin som får bestämma vart hon vill gå.

Men först alltså torsdag = Chicken Schnitzel på Kings Cross Hotel. Fast det bästa av allt är att Jarrod kommer hit i eftermiddag! Har ju inte träffat honom sen i söndags...

Och på måndag är det nytt block i skolan. Kan inte fatta att jag gått 10 veckor redan... Tiden går en aningen för snabbt nu tycker jag...



The summer's back!!!

Alltså shit vilket härligt väder vi haft den senaste veckan! Som riktigt fin svensk sommar med temperaturer på över 25 grader. Me like! :D
Har ju då inte haft så mycket tid att spendera ute i solen dock, antingen har jag varit i skolan eller så har jag suttit inne och pluggat. Men det lilla jag varit ute har jag njutit av. Plus att man blir ju glad av att titta ut genom fönstret. Plus (igen) det är ju varmt inne också, vilket det INTE är när det blir lite svalare ute!

Spindeln igår: Karin var en riktigt hjältinna! Tog helt sonika en tidning, rullade ihop den och *SMACK*! Sen fanns inte den spindeln nåt mer... :) Usch, egentligen är ju både hon och jag såna som inte gillar att döda djur, ens när det handlar om små insekter, men ibland bara måste man ju! Kändes så mycket bättre när den var ur världen. Efter det satte vi igång operation stordiskning och storstädning (eller iaf torka ur skåp och lådor) i köket. Kändes mycket bra!

Hehe, nu ska jag bli lite "fjortis" igen och berätta om norrmannen.
I fredags när jag och Jarrod var ute och gick, hand i hand, så mötte vi norrmannen. Stannade och pratade lite, men det kändes lite knasigt faktiskt... Fast jag är glad, för jag kände verkligen ingenting för honom, var snarare bara glad för att jag var med Jarrod.
Hur som helst, igår träffade Wendy norrmannen och han började fråga henne om Jarrod och hon sa att han är en jättebra kille. Han sa nåt om att "Fia är en bra tjej, så jag hoppas att han är snäll mot henne" och Wendy förklarade att hon känt Jarrod i åtta år, så hon vet att han är en jättebra kille, han är som en bror till henne.
Då hade han sett lite avis ut, enligt henne. Och jag känner såklart att jag hoppas att han är det! Hehe... Alltså, han betedde sig så knäppt mot mig, så jag hoppas verkligen att han inser vad han "gått miste om", haha!

Jaja, nog om det...

Har inte tagit så mycket bilder på sista tiden, men känner att det är lite läge med nåt annat än bara text. Har börjat önska mig en systemkamera på sista tiden. Ser en massa saker jag vill fota när jag är ute och går här, men som inte riktigt går att fånga med bara en kompaktkamera. Jaja, det är ju inte så att jag kommer att skaffa mig nån precis, så jag kan ju sluta drömma...

Här kommer en bild från i fredags. Jag och Jarrod var på O'Malleys och drack nån sorts shot som bestod av kokablads-likör och red bull... Gott! Och ja... uppiggande, hehe :)




Huvva....

Mitt mål var ju att uppdatera den här bloggen varje dag, eller åtminstone varannan. Men plötsligt har jag tydligen blivit för upptagen... Och så känns det inte riktigt som att jag har så mycket att skriva om.

I fredags blev det INTE en lugn hemmakväll som jag hade tänkt mig. Tvärtom! Jag, Jarrod, Karin och Andrea gick ut för att äta middag. Plötsligt stod jag i baren med en tequila i handen! Och sen rullade det på till typ fyra på morgonen eller nåt sånt. Så nej, ingen lugn hemmakväll här inte... Men kul hade vi! :D

Lördagen blev desto lugnare. Jag och Jarrod hade slappardag och på kvällen gick vi ut och åt middag tillsammans. Mys!

Pluggandet går framåt, men jag har fortfarande ångest över att jag inte kommer hinna klart allt. Eller jo, det kommer jag, men det är stressigt. Satt med slutarbetet på Cultural Awareness i sju timmar i söndags och en fyra-fem timmar igår. Men det är iallafall klart nu, så det kan jag lämna in imorgon. Känns så jäkla skönt, för det är det arbetet som tyngt mig mest!

Nu sitter jag här och har "ångest" över en annan grej... Det är en spindel i köket! Skulle inte bry mig så mycket om den om det var i Sverige, men jag litar inte på spindlarna i det här landet!!!
Idag innan jag gick till skolan så körde jag igång fyra stycken bug-spray-bomber. Så nu trodde jag att vi skulle vara av med allt som kryper och krälar i den här lägenheten. Men icke! Har ju inte direkt sett några spindlar i den här lägenheten, så nu är jag orolig för att jag på nåt sätt kan ha lockat fram dom. Typ att jag dödat alla kackerlackor, men istället så kommer spindlarna. Så får det ju bara inte vara!!! Hundra gånger hellre kackerlackor än spindlar. Särskilt när det är såna där som hoppar, vilket den i köket just nu är...
Det jobbiga är att jag skulle behöva diska allt i köket (så man inte får i sig en massa giftig bug spray nästa gång man äter) och torka av alla skåp och bänkytor, men jag vill inte ens vara där när den där killen är där. Tänk om han är giftig och biter mig!!!
HUUUU!!!!!

Nu kom Karin hem från jobbet. Hon får ta och hjälpa mig. Vi får stötta varandra och hjälpas åt att hålla utkik efter spindeln, haha :)


host host

Har precis sprejat ner hela lägenheten med rengörings skum. Nu jäklar ska den här äckliga heltäckningsmattan bli ren! Lyckades andas in lite också, så nu sitter jag här och hostar. Hoppas det inte är giftigt... Råkade spreja lite på väggen också, så jag hoppas att det inte löser upp målarfärgen eller nåt...
Såhär ser det ut just nu:



Hmm, inte direkt ett jämnt lager kanske, men det blir nog bra.

Igår var jag och Karin hemma hos Clas och Sara och käkade middag och spelade UNO. Alltså shit, Sara kan verkligen laga mat!!! Hon är halvgrek, så Karin hade beställt grekisk mat. Och det blev det. I mängder! Yummy!!! Jag frågade Clas hur det kommer sig att han går ut och äter så mycket när han har en så bra kock hemma (som dessutom verkar tycka att det är roligt att laga mat) och svaret blev att det är ju så jäkla jobbigt att diska upp allting efterråt... Kan ju tillägga att dom har diskmaskin...

På vägen dit såg vi possums  igen:



Men alltså hur söta är dom inte?? Man vill ju bara ta med en hem!!!

Apropå söt, idag kommer Jarrod hit :) Har inte sett honom sen i måndags, så det är på tiden! Vet inte riktigt vad vi ska göra, det är ju fredag liksom... Men jag pratade med Karin om att kanske bara köpa några öl och sitta hemma och spela UNO eller nåt. Bara ha en mysig hemmakväll liksom. Vi får se.

Har lite ångest över skolarbeten som måste göras. Måste försöka ta mig i kragen och faktiskt sätta mig med det nån gång under helgen. Men inte idag, för idag har jag städdag och sen får jag ju som sagt besök :)


Redback's in the house!

I helgen flyttade lillasyster Karin in hos mig. Myyys :) Men samtidigt lite sorgligt, för det betyder samtidigt att hon snart åker hem till Sverige... :´(

Samma dag som hon flyttade in så kom hon hem och sa att det satt en riktigt äcklig spindel nere i trapphuset.
"Det ser ut som en redback, men den är inte röd på ryggen".
Kan ju säga att även fast den inte är särskilt stor så kan den vara en av dom äckligaste spindlar jag sett (förutom den där jättestora som jag och Clas såg för några veckor sen).
Nu har både Wendy och Jarrod kollat på den och konstaterat att det nog faktiskt kan röra sig om en redback. Huuu!!!
"Ja jag skulle iallafall inte gå nära den", sa Jarrod och ställde sig med ansiktet 2 cm ifrån blåste på den! Galning...

Har iaf fått en massa bugspray-bomber av Jarrod nu (dom tillverkar såna på hans jobb) så förhoppningsvis kommer inte nån redback att vilja sätta sin fot i våran lägenhet efter att vi aktiverat dom :D


Hmmm.... vet inte vad jag har att skriva om riktigt, även fast det var några dagar sen senast....
Åh, kan ju berätta att jag var med Wendy på en spelning i helgen! Det kändes så bra! Har saknat att gå på klubbspelningar :) Det var nån kompis till Wendy som spelade med sitt band på ett ställe i stan. Två andra band spelade samma kväll. Det var typ metal, så inte helt och hållet min stil, men nästan. Och folket som var där var i min smak, så det var kul :)
Träffade även originalbasisten i AC/DC. Han spelade i två band, bestämde sig för att satsa på det ena av dom, vilket det inte blev nåt av alls, medan det andra bandet alltså var AC/DC. Tror han lär ha ångrat sig några gånger... Men han verkade vara en glad prick ändå. Jobbar som manager åt olika band nu.

En bild från kvällen:



Me and my lovely flatmate

I söndags började tredje säsongen av Underbelly! :D Det är en tv-serie om den undre världen i Australien. Alla historier är baserade på sanningen. Den första säsongen utspelar sig i Melbourne i slutet på 80- början på 90-talet. Minns inte vart den andra utspelar sig, men den tredje säsongen handlar om John Ibrahim, snubben som äger ett stort antal ställen här kring Kings Cross. Historien börjar med att berätta om hur han gick från att vara en liten kille som såg upp till dom större bovarna men aldrig riktigt fick vara med, till hur han tog sig upp och så småningom köpte sin första krog. Innan han ens var tillräckligt gammal för att själv få gå på krogen!

Kan ju säga att det var ganska intressant att sitta på puben här i Kings Cross och se alla dom här välkända platserna på tvn. Jag, Karin och Wendy bänkade oss på första parkett framför storbilds tvn på Crest :)
Efteråt gick jag och Karin hem, Wendy stannade kvar ett tag och hon berättade sen att det varit extremt många poliser i området. Tydligen hade dom befarat att nåt skulle hända efter att avsnittet visats, att några av Ibrahims fiender skulle komma hit och ge sig på något av hans ställen. Killen själv har tydligen lämnat landet för ett tag...

Hur som helst, om du som läster det här har möjlighet att ladda ner Underbelly, så gör det! Då får du se hur det ser ut på gatan där jag bor :) Porky's som jag berättade om i förra inlägget syns flera gånger i serien.
Själv måste jag se till att köpa den på dvd innan jag flyttar hem till Sverige igen.

Nu är det käk och sen PLUGGA som gäller!!! Känns som att jag har hur mycket skolarbete som helst just nu! :(
Nästa vecka är sista på det här blocket (sen byter vi ämnen igen) så det är många arbeten som ska lämnas in då.





Kungens Kors

Det är ett knasigt ställe jag bor vid.
Kings Cross, som en gång i tiden hette Queens Cross (delar med mig av lite onödig kuriosa här), är väldigt speciellt på många sätt och vis. Jag har berättat om det förut, jag vet, men jag kan inte sluta förundras över folket och livet här på gatan.
Wendy hade lite kul åt mig förra veckan. Ena dagen kom jag hem och sa att "det jobbar visst en ny tjej på Porky's". Porky's är alltså stripklubben vägg i vägg med huset vi bor i. Och nej, jag har inte varit där, men det står alltid en tjej utanför, och jag kände inte igen den här.
En annan dag satt vi i vardagsrummet och jag tittade ut på gatan och såg en hora som jag reagerat på att jag inte sett på ett tag, och faktiskt undrat över vart hon tagit vägen. "Ah, there's the hooker! I wondered where she was!"
Wendy bara skrattade. "You ARE a local, you know it when you recognize the hookers in the street!"

Har lånat en bild som jag hittade på nätet:



Här ser man alltså Porky's. Huset med det vita i mitten är huset jag bor i. Längst upp på det vita, rummet med det öppna fönstret, är vårat vardagsrum. Det är där jag sitter just nu. Dom två fönstrena mellan det vita och Porky's är mitt rum :)
Fast förresten, det heter inte Porky's längre, utan Seventy Seven, men jag säger ändå Porky's.

En kul grej som jag inte riktigt kan sluta tänka på, för det var så udda på nåt sätt:
Förra helgen när vi åt lunch på Sugarmills uteservering kom en homeless fram till oss med en citron i handen och frågade om vi kunde skära itu den åt honom. Så det gjorde vi. Sen frågade han om han kunde få lite salt och peppar på också. Det fick han.
Det kanske inte låter så knasigt, men det VAR det! Tänk efter, det är verkligen udda! Cigg eller pengar är ju det normala liksom...

Idag är det torsdag, vilket betyder att min helg börjar nu och ikväll (om ca 1 1/2 timme) är det dags för den traditionella chicken schnitzeln på Kings Cross Hotel! :D Fast den här gången får vi sällskap av Marie (min kanadensiska vän) och Karin.
Karin har förresten precis varit och vinkat av Adam på flygplatsen, så jag antar att hon inte är alltför uppåt ikväll... :(
Igår var vi på Unas och hade avskedsmiddag för honom.
Avslutar det här inlägget med en bild på Adam, Karin och mig.


Hej då Adam...

Sitter här och pluggar australian slang. Känner att det kan ju vara bra att kunna en del när man bor här. Särskilt nu när jag börjat hänga lite med en aussie bloke ;)
Hehe, satt och kollade lite i min blogg och insåg att det bara är typ en vecka sen som jag tjatade om hur jag inte kunde få norrmannen ur skallen, och nu är han helt ute ur leken! Men... antar att jag var "besatt" av honom av helt fel orsaker... Behövde väl något annat (eller rättare sagt, någon annan) att tänka på.

Jaaaa, jag vet vad du tänker, men jag har faktiskt redan erkänt att jag är en fjortis!!! :D


Shit alltså, imorgon är sista kvällen här för Adam. Visste ju att han skulle åka snart, men det kom ändå som en chock när Karin sa att han bokat en biljett till torsdag! Så imorgon blir det avskedsmiddag med alla.



Känner att jag kommer att sakna honom en smula... :(

Fast usch, om mindre än en månad åker Karin hem. Det är ju riktig jävla hemskt!!! Minns ju hur det var när hon åkte hit, jag satt och grät på jobbet i två dagar...

Nä, nu måste jag byta ämne!!!
Dumdidumdidum....
Har städat idag! Och tvättat tre maskiner! Har insett att det är inte förrän man städar som man inser hur skitigt det är... Har inte direkt så bra städredskap, så jag låg på alla fyra och skurade badrumsgolvet med en vanlig liten svamp... Men det gick bra! Är lite öm i ryggen nu bara.

I skolan idag hade vi assessment i ämnet "arbeta med kolleger och kunder" och det gick ut på att vi två och två skulle göra ett rollspel. Vi skulle leka mobiltelefon-affär :)
Alltså... du kanske förstår vad jag menar med att jag ibland känner mig lite för gammal för den här kursen. Jag gjorde rollspelet med Sandra och hon har ju precis som jag jobbat med service i många år. Och precis som jag har hon gått flera såna här utbildningar i service. Så det känns lite överflödigt det vi håller på med nu...
Men men, jag tror det gick bra iallafall, och det är ju huvudsaken.

Nä, nu ska jag tvätta håret, så jag är fräsch imorgon när jag ska träffa min aussie-boy ;)


Hej Billy!

Tror jag var med om min största kändis-spoting ever igår!
Wendy hade hört nånstans ifrån att Billy Corgan (från Smashing Pumpkins för den mindre vetande...) troligtvis skulle dyka upp på ett ställe här i Kings Cross. Stalker som man är så gick vi ju såklart dit. Det är ett ganska "flott" ställe och det kostade en slant att gå in, men det fick det vara värt tyckte vi.

Anade redan när vi kom dit att ryktet kunde stämma, för vakten frågade oss om vi var där för att "träffa någon". Haha, antar att vi såg ut som rockgroupies! :D

Så plötsligt när vi står i baren så kommer han och går förbi oss! Framför honom gick en massa fotografer, så han var inte svår att upptäcka. Stackars kille att inte kunna gå in på en bar utan att folk ska köra upp ett stort objektiv i fejjan på honom!
Tyvärr var det det enda jag såg av honom, tror han försvann in i nåt vip-rum. Men ändå, han passerade mig på typ en meters avstånd!

Hahaha, nu är det allt fjortisvarning igen! Men kom igen, Billy Corgan liksom!!!



Jag, Wendy och en supertrevlig kille från England som vi hängde med hela kvällen.


Det här kan förresten vara den bästa helgen på väldigt länge! Den har varit superlång och har innehållit fest, massa god mat och en hel del trevliga människor, från början till slut.

Den började i torsdags med en sedvanlig chicken schnitzel tillsammans med Wendy på Kings Cross Hotel. Torsdagar kör dom chicken schnitzel och en öl för bara $10.
Efter det mötte jag upp Jarrod. Hade några öl och en riktigt trevlig kväll :)

Fredag började med att Rick bjöd ut mig och Wendy på lunch på Sugarmill. En smarrig steak blev det!
På kvällen var det togaparty i Randwick. Såhär såg det ut då:



Marcus (en kille från min skola), Wendy och Karin.

Det blev en rejäl skiva där kan man säga...

Lördagen började med att Wendys pappa kom förbi och bjöd ut oss på lunch. Jättetrevligt att äntligen få träffa honom, Wendy har pratat så mycket om honom och han verkar vara en riktigt cool karl :) Åt en jättegod ceasar sallad, yummy!
På kvällen var det thaimat på Opium Den som gällde. Karin och Adam ville gå dit en sista gång innan dom lämnar landet, så dom två, jag, Wendy och Andrea gick dit och hade den bästa måltiden på mycket länge! Älskar thaimat och på det där stället kan dom verkligen sin sak!

Söndag lunch: sushi med Karin, Adam, Wendy och Jarrod. Oj oj oj, vad smarrigt det var! Älskar idén med sushi train. Så nice att bara sitta där och plocka på sig mat som kommer åkandes mitt framför näsan på en :D Risk dock att man äter mer än man skulle gjort annars... Vi var riktigt mätta när vi gick därifrån kan jag ju säga.

Och kvällen spenderades alltså tillsammans med Billy Corgan, hehe ;)

Idag är det en riktig slappardag! Tror jag ska stanna i sängen hela dagen. Om jag inte möter upp Sandra lite senare. Har lite skoljobb att ta itu med...

Sitter här och lyssnar på Job 2 Do och drömmer mig bort till Thailand. Den engelska killen vi hängde med igår ska sätta sig på ett plan om ungefär två timmar för att åka dit. Avis!!! Särskilt en sån här dag som idag, det är liksom höstkyla här nu. Ställde om klockan till vintertid i helgen. Känns lite knasigt, i Sverige ställde man ju precis om klockan till sommartid...

Nä, nu ska jag koka nudlar!


Happy Easter!

Usch, jag vet inte vad jag ska skriva, men jag känner att det är dags då det var ett par dagar sen sist...
Känns som att jag gjort den här bloggen till en fjortisblogg, det är bara skola och killar hela tiden, hahaha! :D

Så ja, jag fortsätter väl på den linjen:
Trivs fortfarande väldigt bra i skolan, men ibland känner jag mig gammal... En del grejer vi gör känns helt meningslösa för mig, men är säkert rätt bra för dom andra, yngre, som inte varit ute i arbetslivet i 15 år.
Men det är på Travel & Tourism Sales.

Cultural Awareness däremot är riktigt riktigt kul och intressant i stort sett hela tiden!
Lite jobbigt igår bara då vi pratade om olika generationer. Generation Y är dom som är födda mellan 1979-1995. (jag tillhör generation X)

Våran lärare: -Upp med handen alla ni som tillhör generation Y!

Jag vågade inte se mig om (är en pluggis, så jag sitter självklart längst fram), men jag antar att jag var den enda som inte räckte upp handen...

Noble, en kille i klassen: -Sofia, upp med handen då!

Jag: -Eehh, näe... jag är lite äldre...

Hahaha! Jag har verkligen undvikit det här med att prata om ålder! :D
Igår fyllde Sandra 28 år och när folk i klassen fick reda på det blev dom helt förvånade över att hon var SÅÅÅ gammal! Hon ser iofs yngre ut, men det var ändå så att dom tyckte att 28 var väldigt gammalt. Vågar inte tänka på hur dom skulle reagera om jag sa hur gammal jag är, hahah :)
Jag hoppas att det bara var Noble som reagerade på att jag inte räckte upp handen...

Ska förresten på Sandras födelsedagsfest ikväll. Det är togaparty, så man lär liksom komma dit invirad i ett vitt lakan. Kan bli lite kul :)


Fjortisämne nummer två:
KILLAR
Norrmannen är helt spolad nu. Han hade riktigt hemska skor på sig sist vi träffades och jag kan bara inte glömma dom! (Shit, jag ÄR en fjortis!!!)
Nä, men seriöst, jag har tröttnat. Och jag vet ju att vi ändå inte skulle passa ihop alls. Han är verkligen inget för mig.
Och så kan det ju ha lite med att göra med att jag var på dejt med en asmysig kille igår... :)
Träffade honom förra helgen när vi var i Newtown. Då berättade han för mig att han skulle flytta till Perth, vilket ju är ganska långt bort, så han var ju liksom inget att hänga upp sig på. Men, nu har han tydligen ändrat sig, han ska stanna i Sydney. Vilket jag är glad för, nu när jag träffat honom igen och insett vilken nice kille han är!
Hm, det var ruggigt jobbigt att säga hej då, men jag hoppas på att få träffa honom snart igen.

Nä, nu är det dags för frulle. Klockan är ett och jag är lite småbakis. Tror frulle är precis vad jag behöver!

Har inga nya bilder, men jag slänger in en gammal på mig, tagen på Djurgården i vackra Stockholm. Gillar den för allt det röda :)




RSS 2.0