Gott Nytt År

Jaha, nyårsafton alltså.
Är det då man ska fundera lite på året som gått och på hur man önskar att kommande år ska bli?
Det känns som att dom senaste två åren har varit dom mest otippade i mitt liv, eller hur man nu ska uttrycka det...
Jag vet inte vad jag ska säga om 2010. Om man bortser från det faktum att jag träffade Jarrod så kan jag nog bara uttrycka mig såhär: Det har varit bra. För när jag tänker på det så har det liksom inte hänt nåt speciellt att minnas det här året. Visst, jag drog till Australien, vilket ju är rätt stort! Men jag har ju bara pluggat och levt ett fattigmansliv här. Gått ut och roat mig har jag ju gjort då och då, men det är inget som sticker ut, det gör man ju varje år liksom.
Men en sak kan jag säga, jag kommer aldrig att ångra att jag åkte hit! Tror det var det bästa jag kunde göra, och jag har känt mig lycklig precis hela året!
Och så träffade jag ju Jarrod! :D Nio månader har vi nu varit tillsammans och det känns bara jättebra!



Men 2011 då? Jaa... Jag känner oro i magen... Inte för dom första fem månaderna, dom kommer nog bara att flyta på som det senaste året gjort. Men sen, hur ska det bli egentligen? Såg på tvn igår, det var om en massa sjömän härifrån som tog farväl av sina nära och kära för att åka iväg och vara borta i 6 månader. Oj vad ont i magen jag fick! Kunde inte sluta tänka på hur det kommer att vara när jag säger hej då till Jarrod. Vi lever ju ihop här, har ett hem ihop och allt. Och så ska jag bara lämna honom.
Jag vet, jag vet, har fått frågan så många gånger "men måste du åka hem då?". Ja, det måste jag. Det är dags. Önskar bara att han kunde följa med mig, vara med mig i Sverige tills allt är klart för mig så jag kan åka tillbaka hit igen.

Men jag tror att 2011 på det stora hela kommer att bli ett bra år! För även om jag lämnar Jarrod så kommer jag ju hem och får återse mina nära och kära! Och älskade Stockholm och min underbara lägenhet :)
Och så är det ju lite nytillskott som ska hälsas på också. Fick en ny kusin, Inez, strax efter att jag kommit till Sydney. Hon kommer ju att vara jättestor innan jag får se henne!
Sen har ju en av bästisarna precis fått en liten Emelie som jag ser jättemycket fram emot att få träffa.

Och Syster <3 saknar... Snacka om dålig tajming. Först åker hon hit och jag är kvar hemma i Sverige. Sen, många många månader senare åker jag hit, men då går det bara tre månader så åker hon hem och jag är kvar här. När jag träffar henne igen kommer det att ha gått ett helt år. Mer tom! 13 månader! Alldeles för länge!!!

Nu ska jag inte skriva mer idag. Ska berätta om hur min jul har varit en annan dag.
Lägger in en bild här som jag tog häromdagen när vi hade bbq på våran takterass. Den här utsikten kommer vi att ha ikväll på tolvslaget. Men då kommer det att vara mörkt och så kommer det att vara MASSOR med fyrverkerier över bron :)

GOTT NYTT ÅR!!!!

 

Allting händer av en anledning....


Julfint

Saknar totalt den där underbara, mysiga julkänslan. Men vi gör vårt bästa!
I måndags storstädade jag här hemma, så nu är det julfint.
Så har vi köpt en liten gran och lite pynt.



Önskar våra grannar en god jul med en fin skylt.



Min Santa <3



Julgranen :)



Kunde inte motstå att köpa den här glittriga lilla granen. Den är finare i verkligheten...



Har fått lite julkort :) Tack!



Till och med sängen är juligt röd och grön :)



Men ute är det inte mycket till julkänsla...



Snart jullov! :D

Sitter här och pustar ut framför tvn med Days of our lives, efter två svettiga timmar på takterassen. Jäklar vad hett det var! Som tur var kom det en och annan svalkande vind emellanåt. Lyssnade på underbara Melissa Horn och tänkte tillbaka på sista tiden hemma i Sverige innan jag åkte hit. Det var så konstigt då... När jag tänker på det känns det som om det inte var jag. Och det var det väl inte heller riktigt, på något märkligt vis...

Burp, är helt sprickfärdig efter att ha bälgat i mig vatten! Är fortfarande alldeles törstig, men orkar bara inte dricka mer nu. I-landsproblem...?

Hur som helst, Tess frågade efter mitt förra inlägg när det är meningen att jag ska komma hem. Tanken var att jag skulle komma hem i slutet av januari. Det fick mig att må riktigt dåligt. Dom tre största anledningarna var:

1. lämna Jarrod och inte få se honom på ett halvår (han planerar att komma till Sverige i augusti)
2. komma hem till Sverige mitt i vintern (ni som känner mig vet ju hur mkt jag hatar vintern)
3. åka härifrån mitt i sommaren (har gått och frysit hela vintern, förtjänar lite sommar nu!)

Så, jag sökte en 20-veckors kurs Diploma of Marketing på samma skola som jag går på nu, Martin College. Då kommer jag hem i slutet av maj istället, vilket ju är mycket bättre på alla sätt och vis :)
Har kommit in på utbildningen och så, men än så länge har jag inte fått svar ifrån CSN, vilket ju är förutsättningen för att jag ska kunna stanna (om dom ger mig ett positivt svar alltså). Har inte heller fått något svar ifrån mitt jobb hemma om fortsatt tjänstledighet, men det tror jag inte ska vara något problem.



Tog den här bilden när vi åkte över Harbour Bridge. Är nöjd med den, tror det är färgerna i den jag gillar så mycket.

I fredags kom Stefan och Jenny tillbaka till Sydney efter vad som verkar ha varit två fantastiska veckor uppåt i landet. Inte så långt, dom åkte bara till Byron Bay, men gjorde några stopp på vägen och fick uppleva en hel del. Det är en sån resa jag skulle vilja göra! Tyvärr funkar ju inte det riktigt när man pluggar. Ifall man nån gång har ledigt så har man ju istället inga pengar. Och skulle man ha ett extrajobb så skulle man ju antagligen vara tvungen att jobba sin lediga tid ändå... Nä, jag får nog vänta med en så tripp tills nästa gång jag kommer hit! :)

Hur som helst, på lördagen skjutsade vi dom till flygplatsen. Det var tungt att säga hejdå. Dom är ju dom enda av mina vänner hemifrån som jag har träffat sen i januari! Och ungefär lika länge har jag ju längtat efter att dom ska komma hit. Men men, det var riktigt kul att ha dom här iallafall!

Efter att vi lämnat av dom så åkte vi hem till Jarrods mamma. Det var första gången jag träffade henne. På tiden liksom! Hon var nice, cool och väldigt avslappnad. Inga konstigheter att träffa henne alls! Hon är inneboende i ett hus hos en tjej som är två år yngre än mig. En annan tjej i ungefär samma ålder bor också där. Så dom tre, plus en kompis till Jarrods mamma, och så vi, käkade middag och satt och snackade och drack vin halva kvällen. Mycket trevligt! Hoppas på att det blir fler gånger.

Imorse fick jag ett mess av pappa. Han skrev att han var i Sydney och skulle åka vidare om en timme.
Jag fick lite ont i magen, kände att jag ville träffa honom NU liksom! Men dom ska till NZ först och sen kommer dom tillbaka hit den 23e. Så jag får ha lite tålamod bara :)

Oprah är här också och det håller på att driva mig till vansinne!!! Hon bjöd med hela studiopubliken hon hade i ett program, att åka med henne till Australien. Dom har varit här i en vecka nu och hon behandlas som värsta drottningen!!! Jäklar vilket presspådrag det är! Går inte att slå på tvn utan att det snackas om vad Oprah har gjort idag. Herregud! Så idag har dom spelat in en show från Operahuset. Vet inte, men jag tror att dom ska göra flera program innan hon äntligen packar ihop och drar hem igen. Tvi, jag tål inte den människan!!! Men visst, det är bra pr och hela den här grejen ska tydligen ha genererat åtskilliga miljoner dollar. För Australien alltså. För den där människan lär ju inte behöva mer! Även om hon nog också tjänar helt hutlösa summor pengar på den här cirkusen...
Nä, nog om det här!

Nu ska jag duscha!



Här står jag utanför Operahuset. Lungt och skönt, utan en massa hysteriska människor, som det var i morse när folk köade för Operahs show. Råkade få på tvn när dom visade direktsänt därifrån...


knepigt...

Måste bara skriva om en sak som jag tycker är lite knepigt. Vet inte om det är så överallt i det här landet, men iaf på Coles (typ ICA) där jag gör mina matvaruinköp.
Alltså normalt så är det ju så att kg-/literpriset på matvaror blir billigare om man köper ett stort paket istället för ett mindre. Det är väl själva poängen med storpack, eller hur?
Här är det inte så har jag kommit på. Flera gånger när jag stått och jämfört priser har jag kommit på att det blir billigare om jag köper två små istället för en stor. Så ska det väl inte vara?! Eller är det så hemma också, bara det att jag missat det...?
Igår tex köpte vi tre små paket med toapapper istället för ett stort. Det är ju inte multum man sparar, men ändå...
(jag hoppas att jag inte skrivit om det här ämnet förut, vet att jag har tänkt på det en massa gånger iaf...)

Åh, tanken på gårdagens inköp fick mig även att tänka på gårdagens middag! Fick tipset av Sandra och var genast tvungen att gå hem och göra: pannbiffar a la greek style! Köttfärs (jag använde lammfärs) mixat med olivhack och fetaost. Mycket gott! Till det hade vi Jarrods supergoda mos gjort på broccoli och blomkål.
Värsta festmåltiden blev det! (och GI-riktigt, hehe)

Nu är det bara en vecka kvar till jullov! Som jag längtar!!!
Och det är så härligt, för nu är sommaren verkligen här! Gudars alltså vad varmt det är! Igår fick jag värsta Thailands-känslan när jag var inne i en affär med a/c och jag sen kom ut och värmen liksom slog emot mig. Nice! :) Mindre nice var det i natt, då var det nästan för varmt även för mig... Dröjer nog inte länge förrän vi måste börja använda våran a/c. Man vill ju helst undvika det eftersom dom drar rätt mkt el...

Nej, nu ska jag sova i en timme till (vaknade när Jarrod gick till jobbet kl 5) och sen ska jag upp och städa lite för kl 11 är det dags för house inspection. Tydligen nåt dom gör i det här landet med jämna mellanrum. Nån snubbe kommer och kollar så man inte har trashat lägenheten typ... Det har inte vi, så jag är inte orolig :)

Snor en av Stefans bilder och lägger in här som avslut på dagens inlägg:



Coogee Beach



regn = solsken

Varje dag utlovas regn, men jag har då inte sett till nåt på flera dagar! Solen skiner och temperaturen ligger på kring 25 grader. Perfekt sommarväder alltså! :)

Veckan som Stefan och Jenny var här i Sydney var så himla perfekt! Soligt och fint varje dag. Och jag fick leka guide/turist, vilket var mycket trivsamt. Kollade in Operahuset, Botaniska Trädgården och The Rocks, tog en färja till Manly och hängde på beachen där, gjorde en coastal walk från Coogee till Bondi med några badstopp på vägen. Och så var vi ute och drack öl ett par gånger också såklart :) Mycket lyckat och trevligt!







Dom har nu, sen lite drygt en vecka tillbaka, bilat uppåt en liten bit i landet. På fredag kommer dom tillbaka till Sydney för att sen åka hem till Sverige på lördag. Stackarna... Men nu är det ju snart jul och det är ju mysigt. Och så råkar jag veta att dom har en liten solsemester inplanerad redan i februari igen, så dom ska nog inte behöva lida så mycket :)

Och apropå jul så är min pappa, med fru Eva, på väg hit :) Dom lämnar Sverige på söndag för att först åka till New Zealand, sen anländer dom till Sydney den 23e har jag för mig. Längtar!

I övrigt flyter allt på som vanligt. Jag trivs med livet (förutom att det är jäkligt fattigt, men det är väl så det är att vara student), sommaren är här och snart är det jullov. Snacka om att jag ser fram emot det! Har varit riktigt tungt i skolan på sista tiden, bara en massa tråkiga ämnen, motivationen är som bortblåst. Nu gör man liksom bara det man ska, bara för att få det gjort och inte bli underkänd, men jag kan inte påstå att jag lär mig så mycket.

Åh förresten, innan jag avslutar, kolla vilken söting som kom och kikade in genom vårat fönster häromdagen! Vi matade honom med mandlar som han satt och mumsade i sig innan han flög iväg och satte sig i trädet bakom.



Nu ska jag ta tag i lite skolarbete... Håller på med nån sorts budget... :(

Tack och hej!



RSS 2.0