Ryyyyys!!!!!

Den här gången var det ingen dröm/inbillning...
Låg i sängen i morse och försökte vakna till, Jarrod satt bredvid och drack sitt morgonkaffe. Så tittade jag upp på väggen, ovanför garderoben och DÄR!!! satt en Huntsman! Nästan lika stor som min hand!
Hyperventilerade och kallsvettades medan Jarrod tog en burk och fångade äckelspindeln och kastade ut honom. Aggro var han också, intog värsta hotfulla positionen när Jarrod närmade sig!

Ja, sen var jag ju vaken kan jag ju säga...
Och jag är såååå glad att Jarrod inte hade hunnit gå till jobbet än. Vet inte vad jag hade gjort om han inte varit hemma.
Så nu har jag förbjudit öppna fönster i våran lägenhet innan vi skaffat out door bugspray och myggnät. Vill inte ha en sån där jäkel till i mitt hem!

Det var ju en av dom bra grejerna med mitt förra hem. Visst, det var många kackerlackor, men jag såg ju aldrig några spindlar, vilket jag var jättetacksam för.

Tur iallafall att dom inte är farliga.

Nu ska jag gå till skolan och försöka koncentrera mig på MYOB-accounting. Sista rycket nu, imorgon är det prov. Och sen är ännu ett femveckors block till ända, nästa vecka får vi nytt schema och nya ämnen.



Solen skiner

Glömde berätta en sak om Jarrod: han tatuerar. Sig själv! Han är rätt ok för nån som liksom aldrig har lärt sig. Den senaste tatueringen han gjorde på sig själv är riktigt snyggt gjord faktiskt! Fast kollar man noga så är klart att man ser att det inte är nåt proffs som gjort den.

Men trots det så vill jag att han ska tatuera mig. Men bara nåt litet och kanske inte på nåt jättesynligt ställe. Får se vad det blir...

Här kommer ett par nya bilder ifrån lägenheten:



Sovdelen

och

det är tydligen den enda delen jag kan visa idag. Har suttit här i säkert två timmar och försökt ladda upp, nu skiter jag i det här och går och duschar ist.

Men jag har ju visat köksdelen förut, så ja... det är hela lägenheten faktiskt, större än så är den inte :)

Idag kommer Clas, Sara och Dennis hit. Vi ska inviga grillen på taket och dricka lite öl i solen. Nice!





My handyman <3

Har ju fått frågan ibland om vem Jarrod egentligen är. Så nu tänkte jag berätta lite om honom.
Han är inte på långa vägar en "Fia-kille". Jag skulle aldrig ha kollat efter honom på stan, jag skulle aldrig ha gått fram och pratat med honom om jag såg honom på krogen, vi skulle aldrig ens befinna oss på samma krog om omständigheterna hade varit normala, dvs om det hade varit hemma i Sverige och jag hade varit i min normala miljö.

Han har precis fyllt 25 år (nästan 10 år yngre än mig alltså), går ständigt omkring i baggy-shorts och flipflops (även mitt i vintern när det är typ 5-10 grader varmt och jag nästan önskar att jag krängt på mig långkalsonger under jeansen) och han åker skateboard. Till hans försvar (eller snarare mitt försvar...) är väl att det liksom inte är som när man var 15 och hängde på skolgården och övade på små enkla trix, utan att det faktiskt är en hobby, en sport. Han har precis köpt en longboard och har börjat kolla upp olika lonboard-tävlingar och sånt runt om i världen, bla i Sverige. (Kanske kan kombinera hans longboardintresse med mitt reseintresse!)

Han är en äkta lantis. Vet inte, men jag kan nog tänka mig att det är så andra Australiensare ser på honom :) Han har nästan alltid nåt hål i sina kläder och skitiga händer. Skiten kommer sig av att han alltid arbetar med sina händer.
På jobbet är han handyman på SC Johnson and Son, som tillverkar rengöringsprodukter, vilket har visat sig vara en stor fördel för nu är vårat hem fyllt av väldoftande rengöringspryttlar.
På fritiden gillar han, förutom att åka skateboard, att mecka med bilar och åka motorcross och såna liknande grejer.
Förutom ständigt smutsiga händer så har han alltid nån skada nånstans. Senast i raden av skador är en rejält uppskrapad höft. Den fick han samma kväll som han var ute och provkörde sin nya longboard...

Han är bra på att få saker gjort, han fixar och donar och tar tag i saker som behöver fixas i hemmet (han är ju handyman), han är bra på att ge komplimanger (uppskattas mycket) och skicka gulliga sms, och han är jättebra på att laga mat. Hans bror är kock, och det är väl egentligen den enda anledningen till att Jarrod inte jobbar som det, han ville inte "härma" storebrorsan.
Han har rötter i Ungern och har av sin Oma och Opa lärt sig att laga, vad han anser vara världens godaste gulasch. På söndag har jag blivit lovad att få smaka på den för första gången. Väntar med spänning på att se om den verkligen är godare än den min morfar brukade göra. Eller den man kan beställa in på Greens i Sumpan för all del, den är riktigt smarrig ;D

Hans uppväxt har väl varit lite si och så... Han har ingen kontakt med sin pappa längre, har väl öht aldrig haft nån bra relation med honom. När han var liten flyttade dom runt väldigt mycket och han har aldrig riktigt känt sig hemma nånstans. Så det här hemmet vi har skaffat oss nu betyder enormt mycket för honom. Det är första gången som han riktigt BOR nånstans. Jag är glad att jag är en del av det :)
Jag är glad att jag är i hans liv just nu, för enligt honom verkar allt ha vänt. På sista tiden har han haft så mycket tur och han har känt sig lycklig för första gången på... ja typ hela livet. Jag hoppas att det håller i sig! :)



Här är vi på våran takterass samma dag som vi flyttade in. Trötta men lyckliga :)

Vi träffades på ett ställe i Newtown där vi båda var för att fira hans brors födelsedag. Jag hade aldrig träffat hans bror, Adam, innan. Jag var där som sällskap till Wendy, min f.d. flatmate. Hon och Adam var tillsammans en gång i tiden, nu är dom bara vänner.
Genom Wendy hade jag hört talas om Jarrod, och det var inga fina ord kan jag ju säga. Dom gick inte riktigt ihop på den tiden då hon bodde ihop med Adam...

Jag såg Jarrod direkt när vi kom in på stället och jag kan ju säga att jag inte på något sätt kände nåt intresse för honom. Men så började vi prata och ja... jag gillade honom! Vi upptäckte att vi hade en del gemensamt. Som tex dreads. Det har han haft en gång. Och så vill vi båda åka till Jamaica. Och... ja... det var väl ungefär det... ;) Inte så mycket alltså, men vad spelar det för roll? Vi pratade och hade trevligt.

Jag fick veta att han skulle flytta till Perth (låååångt bort ifrån Sydney), så jag försökte väl att inte tänka så mycket på honom efter den här kvällen.
Men så sa Wendy efter ett par dagar att han hade hört av sig till henne och ville komma i kontakt med mig. Så jag skrev till honom på Facebook och vi bestämde att vi skulle träffas på en fika.
Kvällen innan vi skulle ses kom Wendy hem och sa åt mig att jag inte borde träffa honom. Hon hade då fått reda på att anledningen till att han skulle flytta till Perth var för att han skulle flytta ihop med sin flickvän! Som han dessutom var förlovad med!
Jag velade lite fram och tillbaka, men bestämde mig för att en kaffe kan man väl dricka ihop ändå. Tur det! För samma dag hade han avbokat flytten! Det hade väl inte varit så bra mellan dom under en ganska lång tid och att dom gjorde slut var väl mer eller mindre ett gemensamt beslut.

Och nu bor han alltså med mig, mitt i Sydney och det enda molnet över våra huvuden just nu är jag jag bara har dryg fyra månader kvar i det här landet....



L.Y.C.K.A

Är såååå nöjd med mitt nya boende! Visst, det är inte världens största ställe, men det är tillräckligt för mig och min kärlek <3 Det är fräscht och modernt (enhandsfattning på kranarna i både köket och badrummet, det verkar inte vara vanligt i det här landet...) och vi har plats för både säng, dartorbord, tv-bänk, en liten soffa och ett litet soffbord. Och så har vi köpt ett bord/en bänk som kan funka som både matbord och extra bänkyta om man skulle behöva. Hittade två barstolar igår som restaurangen bredvid hade kasserat. Dom ska fräschas upp och sen passar dom alldeles förträffligt att användas vid matbordet/bänken.



Står i mitten av lägenheten och tar kort på köksdelen. Bakom mig har jag sov-/vardagsrumsdelen, men den har jag ingen bild på just nu.



Underbara utsikten från underbara takterassen :D



Ibland kommer det såna här flygfän och hälsar på. Känns exotiskt. Gillar't!



Och det här är en del av den stoora terassen. Lite mörk bild tyvärr...

Här är en bild tagen från andra hållet:



Älskar mitt nya hem och kommer aldrig att vilja flytta härifrån!!!

Nu ska vi åka och handla lite. Ska fixa fler bilder från själva lägenheten sen.


In school

Sitter i skolan nu och vantar pa att fa ga hem.
Haller pa med MYOB accounting. Det ar faktiskt ratt kul och intressant, men lite trottsamt att sitta fran 8:15 till 17:00... Sarskilt som det ar tokvarmt har i klassrummet!
Varan larare ar sjuk och vill ga hem sa han har sagt att vi kan fa ga klockan fyra. Det ar om 8 minuter :)
Da ska jag och Sandra ga och dricka en fredagsol. Slurp slurp :)

Och imorgon ar det antligen dags for FLYTTEN! Packade det mesta av mina grejer igar. Jag har ju inte sa mycket, sa det gick ganska snabbt.
Ar lite sugen pa att aka till Ikea redan pa sondag. Behover ju bade soffa och nan byra.
I det har landet ingar det oftast inte kylskap i lagenheterna, utan det far man kopa sjalv, men vi har turen att FA ett fran Jarrods jobb. Och tvattmaskin och torktumlare finns i lagenheten, sa det behover vi inte heller tanka pa. Bra bra! :)

Nej, nu ska jag ta och packa ihop mina grejer och springa till puben ;)

Leverpastej!



Totally Lost

Alltså jag har kollat så mycket på Lost på sista tiden att jag tom DRÖMMER om det på nätterna. Inte så att jag är på ön eller så, men jag hänger med Kate, Sawyer, Jack och dom andra. Vi är polers liksom ;) Det är nog tur att jag snart kollat klart på det, för jag håller på att bli allvarligt skadad, hehe...

Idag har Jarrod varit och skrivit på kontraktet för lägenheten! Jag satt i skolan och skrev prov (som jag för övrigt tror gick helt ok) så jag kunde inte gå dit. Jag får skriva på på lördag istället, när vi hämtar nycklarna.
Shit alltså, jag kan knappt bärga mig!!! Bara tre nätter kvar i den här lägenheten, sen bär det av! :D

Samtidigt börjar paniken växa. Har en knut både i magen och i bröstet nästan konstant. Antar att den i magen är paniken medans den i bröstet är nån sorts ångest. Snart är det bara fyra månader kvar... Kan inte fatta vad tiden går snabbt! Önskar jag kunde stanna kvar här... Ett tag till iaf. Men vad jag än bestämmer mig för att göra i framtiden så MÅSTE jag verkligen åka hem först. Det är riktigt jäkla jobbigt...

MEN! Det hela lättas upp lite av att det idag officiellt är den första vårdagen här. Och det märks! Tror att idag var första gången på länge som jag inte blev kall om händerna när jag gick ut. För även om det har varit varmt i solen förut så har det ändå varit lite kyligt i luften. Men idag var det verkligen VARMT! Härligt! :D

Bara för att det inte ska bli ett "bildlöst" inlägg kastar jag in en gammal bild här.
Jag och mina syskon, Karins sista kväll här i Sydney...





RSS 2.0