Det här med punktlighet....

Det är ju väldigt svenskt att vara punktlig. Eller iallafall att tycka att det är viktigt att var punktlig :) Det här med -ish existerar inte riktigt på samma sätt i Sverige som i många andra länder, tex här.

Jag kommer ihåg i början, jag och Sandra, som också är svensk, satt och var helt förundrade och kanske tom lite smått förskräckta över att alla andra i våran klass alltid kom till lektionerna för sent. Själva satt vi där som små ljushuvuden och väntade i åtminstone 10 minuter innan lektionen började.
Dom andra trillade in 5, 10, 20 minuter sent. Många tom en timme sent. Och ingen bad om ursäkt! Mycket märkligt betéende tyckte vi.
Men allteftersom tiden gått så har man anpassat sig, man vet att läraren ändå inte sätter igång lektionen förrän åtminstone 20 minuter in i den, så varför stressa? Näe... lektionen började ju för bara fem minuter sen, jag har tid att gå och köpa en kaffe...

Knasigt, men så är det!

Gick och tänkte på det här i morse på väg till skolan och så började jag fundera på om jag kommer ha svårt att anpassa mig "tillbaka" när jag kommer hem till Sverige, och liksom bli sådär svenskt punktlig igen. Fast sen kom jag på att det har jag ju ändå aldrig varit, så varför skulle jag börja med det nu liksom, haha :) Kanske ännu ett tecken på att jag är född i fel land...?

Det roliga är att på lektionen sen så pratade vi om olika seder och sånt man ska tänka på när man gör business med andra länder. Gick in och läste på Australian Governments hemsida där det finns en massa tips och råd om sånt. Tex i Saudi Arabien ska man ALDRIG prata om nån annans fru, du får alltså inte fråga "hur mår din fru?" eller "hur är det med familjen?", något som ju kan vara en artighets grej i Sverige. Och om Sverige stod det att punktlighet är mycket viktigt! Det stod också att det är kutym att ha med sig en blomma eller en liten present när man är hembjuden till någon. Det är alltså tydligen inte så vanligt här. Så nu förstår jag varför Jarrod verkade tycka att jag var lite konstig när jag frågade om vi skulle ta med en blomma eller nåt när vi skulle hälsa på hans mamma, haha :)Det här är Cowie :)
Jarrod vann den åt mig sist vi var i spelhallen. Cool va!


Australia Day

Imorgon är det Australia Day. Det betyder att det är ett år sen jag lämnade Sverige... Om jag inte tänker helt fel så lär jag ha åkt från Sverige den 23e, kom till Bangkok den 24e, spenderade en natt på sjukhus med Petra som plötsligt blev tvungen att plocka ut blindtarmen (rena rama lyxsemestern för mig, var som att bo på superfint hotell med roomservice, helt gratis! :D ), tog bussen ner till Phi Phi den 25e och anlände min paradis-ö den 26e, dvs Australia Day.När jag anlände till Phi Phi höll den här killen på att sätta upp en (hemmagjord...) Australiensisk flagga ovanför en Irländsk pub som skyltade med att Australien skulle firas ordentligt senare samma kväll.Och här sitter jag, alldeles nyanländ, och njuter över första ölen på Phi Phi (för den här gången).


Som sagt, Australia Day... Eftersom folket i det här landet är så stolta över att vara Australiensare så antar jag att det är årets största och viktigaste dag. Vi ska väl inte fira direkt, men det är ju Public Holiday, så vi är lediga från både skola och jobb. Och det ska bli över 30 grader, så en tur till stranden är inbokad. Vi lär ju inte vara ensamma om den idén, så vi ska väl försöka komma iväg rätt tidigt är det tänkt.

Ikväll är det "svensk-middag" med Clas och Micke. Dom två brukar träffas ibland, bara dom, för att kunna sitta och prata svenska utan att nån icke-svensktalande sitter bredvid och tycker att dom är otrevliga. Jarrod är iväg och tränar inför en longboarding-tävling som han ska delta i på lördag, så jag tänkte att jag hakar väl på helt enkelt. Blir bara lite krubb och sen går jag nog hem igen. Är fortfarande inte riktigt utvilad efter min "spindelnatt" igår...

Avslutar med ett smakprov på hur jag kommer att ha det imorgon ;)


Spindelfobin har vaknat till liv igen....

Anda sen jag fick hjalp med min spindelfobi for sisadar 8 ar sen eller nat sa har jag klarat av det har med spindlar ganska bra. Men det ar ju hemma i Sverige det... En spindel som raknas som stor dar ar i det har landet en valdigt liten spindel. Har finns ju mastodonter!!!
Det ar helt ok nar dom sitter i nan buske i Hyde Park (sag en riktigt vidrig sak dar haromdagen, men blev bara facinerad da), men nar dom borjar komma in i lagenheten ar det en helt annan femma!

Vi hade ju en san dar stor huntsman har hemma for nagra manader sen och sen dess har jag gatt lite pa helspann, kikar garna runt lite extra for att kolla om det sitter nan jakel och lurar i nat horn. Tack och lov har jag inte sett nan sen dess. Ingen stor spindel iaf, peppar peppar, dom sma klarar jag av.

Sa i natt vaknade jag upp med PANIK!!! Sag hur en stor (och da snackar jag handflate-stor) spindel krop pa rullgardinen. Jag sover narmast fonstret ocksa, sa den var precis ovanfor mig. Flog upp, kravlade mig over Jarrod och sprang upp och tande taklampan samtidigt som jag skrek "Spider! Spider! Spider!!!"

Stackars Jarrod, yrvaken, fattade inte mycket av vad det var som hande.

Men det varsta var att spindeln inte var kvar!
Jarrod kikade runt lite (halvsovandes fortfarande), skakade pa tacket och sa och sen la han sig och sov igen.

Sjalv stod jag mitt pa golvet, skakade och grat och visste inte vad jag skulle ta mig till. San jakla panik alltsa! Tror att jag var halvt kvar i sovstadiet (aven om jag kande mig VALDIGT vaken) och lite halvt i nan sorts chocktillstand.
Efter ett tag sansade jag mig, kollade runt lite och bestamde mig for att det var sakert att lagga mig igen. Fast nu fick Jarrod ligga narmast fonstret.

Resten av natten var otroligt jobbig. Taklampan lamnade jag pa, och sa lag jag och stirrade runtomkring mig hela tiden for att se om spindeln kom fram igen. Och nar jag val holl pa att somna sa vaknade jag med ett ryck och borjade leta spindlar. Sjukt jobbigt! Och sadar holl det pa. Lyckades somna ordentligt framat morgonen, sa idag blev det till att ta sovmorgon. Hade aldrig klarat av att halla mig vaken i skolan!

Har analyserat hela grejen nu och kommit fram till att jag mycket val kan ha dromt att det var en spindel dar. For den borde liksom inte ha hunnit komma undan sa snabbt...

Jarrod sa i morse innan han gick till jobbet:
-Jag har ju sovit pa den har sidan hela natten nu utan att bli biten.
-Biten...? Nej, det ar inte det jag ar radd for...
-Men vad ar du da radd for??

Hm... bra fraga faktiskt... Det kanns som att jag bryr mig mindre om ifall jag skulle bli biten av en spindel (aven om det ju skulle vara valdigt jobbigt) an om den kryper pa mig. Knasigt!

Men nu funderar jag allvarligt pa att overtala Jarrod att flytta till New Zealand ist! Skulle vara sa skont att bo nanstans dar man inte behover vara radd for att stota pa nan spindel! :)


<3 SOMMAR <3

Ni vet såna där härliga, lediga sommarmorgnar, när man vaknar upp av sig själv, solen skiner utanför fönstret, man hör fågelkvitter och trädsus, en sval bris kommer in genom det öppna fönstret, en fluga surrar svagt mot ett fönster nånstans...
Man sträcker på sig och bara känner hur härligt det är och man ligger kvar en stund och bara njuter och funderar lite över vad man ska göra med sin lediga dag...

Så hade jag det idag :)

Och så tänker jag på att jag egentligen skulle ha varit på väg hem till Sverige nu...
Usch och fy för den tanken! Är så glad att jag bestämde mig för att stanna ett tag till. Hade ju ingen biljett bokad, så jag vet inte exakt vilket datum jag skulle ha åkt. Men planen från allra första början var att åka direkt efter att skolan var slut och då stanna till nån vecka eller två i Thailand, som jag ju gjorde på hitvägen.
Men sen träffade jag Jarrod och då bestämde jag mig för att stanna här så länge som möjligt och istället åka raka vägen till Sverige, så jag antar att det skulle ha varit nu i dagarna.
Det är en otäck tanke!

Såna här morgnar blir extra mysiga när jag tänker på det, hur nära det var att jag skulle gått miste om halva sommaren här i Sydney...<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
My Graduation!

Jag har ju inte berättat att jag tagit examen! :)
Det var ingen riktig, för vi hade inte fått våra betyg än och så, men det var en kul grej. Man fick bjuda in föräldrar och så var det lite tal och så bjöds det på lite lunch efteråt.Här tar jag emot mitt "Graduation Certificate". Ett papper mest bara för att vi skulle ha nåt att "ta emot" alltså, själva betygen kommer senare.Pappa och Eva var med :)

Så nu är jag klar med min Travel & Tourism-utbildning och har påbörjat min 20 veckor långa utbildning i Marketing. Än så länge verkar det helt ok. Marketing är väl inte riktigt min grej, men kan ju aldrig vara fel att ha i bagaget ändå.

Nej, nu ska jag gå upp och sola lite på takterassen. Det är alldeles för fint väder för att sitta inne!


Mitt jullov i bilder...

Skrev ju förut att jag skulle blogga om julen. Det var ju ett tag sen nu, men jag tänkte att jag kunde ju visa lite bilder ifrån mitt jullov.

(en liten parentes bara: ni skulle sett mig på rullisarna igår, jäklar vilken fena jag har blivit!)Dagen före julafton kom pappa och Eva hit.
Dom hade då redan varit och semestrat ett tag i ett regnigt New Zealand.På julafton åt vi middag uppe i Sydney Tower. Det är en rund restaurang som snurrar, så man ser ut över precis hela Sydney. Dyrt som attan, och för att vara ärlig så är det nog mest utsikten man betalar för... Inte för att det är något som helst fel på maten, tvärtom, men man kan få lika god mat på en billigare restaurang!På juldagen åkte vi till Bondi Beach. Där var det "hårda" regler. Dom hade spärrat av så man var tvungen att gå igenom en kontroll för att komma ner på själva stranden. Dom kollade igenom väskorna efter alkohol och glasflaskor.
Hade lite kul åt ett gäng "glada" grabbar som var med på bussen dit, dom hade nämligen med sig en hel del alkohol, hahaha!Vi kom dit relativt tidigt och då var det inte SÅÅ mycket folk där. Det trillade dock in en hel del under dagen. Det här är när vi är på väg därifrån.Ett par dagar senare, på min favoritpub Old Fitzroy.Ett par dagar före nyårsafton hade vi "familje-bbq" på våran takterass.
Här posar jag och pappa framför utsikten :)Jarrod, hans bor Adam och deras mamma.Våran papegojkompis fick också vara med på ett hörn :)Hinner inte visa fler bilder för den här gången, för nu ska jag rusa till skolan.

Hej hej!


My new hobby!

Jag ska förhoppningsvis få lite tid (/orka ta mig lite tid...) att blogga i helgen. Men just nu vill jag bara visa ett par bilder pa min nya hobby! Som förhoppningsvis dessutom ska hjälpa mig att bli av med några (helst alla) kilon som jag lagt på mig det senaste året.Hahaha, jag ser verkligen inte klok ut! :D Har bättre bilder, men tyckte den här var kul eftersom man verkligen ser vilken nybörjare jag är. Det här är ju första gången nånsin som jag åker rullskridskor.
Hehe, måste nog skaffa en ny hjälm också, som inte sitter ovanför huvudet, utan liksom mer på... :)

Men lite tuff är jag, eller hur?


RSS 2.0