Kan tiden gå liiiite snabbare, tack!

Vill bara att det ska vara helg nu, så jag får flytta in i nya lägenheten! :D Ser verkligen fram emot att bo ihop med Jarrod, så jag slipper sakna honom så förbannat när han är hemma hos sig... För nu kommer "hemma hos sig" att vara hemma hos mig! :)

Var  på Ikea med Clas och Sara i söndags. Såg en massa jag ville köpa, men hejdade mig. Bättre att handla när man flyttat in, så man vet vad man verkligen behöver. Och kanske när Jarrod är med, så han också får bestämma... Men köpte iaf några "bra att ha"-grejer som värmeljus, toaborste, vinglas...



Ikea ger lite "trygghetskänsla", man känner sig hemma på nåt sätt :)



Clas och Sara köpte tv-bänk.



Helgen som gick bjöd på ljuvligt väder! Känns verkligen att sommaren är på väg, så härligt!



Mr and Mrs Lejemos ;)

Nu: plugga lite, sen kolla på Lost.


Flytt på G!!!!!

Jajjemän! Imorse blev jag väckt av telefonen kl 8:52. Det var Jarrod som sa att vi har fått en lägenhet! Vi var och kollade på den i onsdags och föll pladask båda två. Kan väl erkänna att jag inte riktigt minns hur själva lägenheten ser ut, men det är en etta, stor nog för både säng och soffa. Men det är mindre viktigt. Det vi båda föll för var takterassen! STOOOOR, med bbq och utsikt över hela city, inkl Harbour Bridge och Operahuset. Så himla nice! Bara en pool som fattas, men man kan ju inte få allt :)

Så pappa, när du läster det här: Clas har bestämt att vi ska fira nyår hemma hos mig. Då har vi utsikt över bron vid tolvslaget och så slipper vi (dvs du och Eva...) betala dyra pengar för att få plats på restaurang med utsikt. Bra va! :)

Förresten, lägenheten ligger här i The Cross, men på en lite lugnare gata än den jag bor på nu, så jag behöver inte flytta långt men ändå kommer jag kunna sova utan öronproppar!

Yayyyy!!!! :D




Och en annan riktigt nice sak med att vi äntligen fått ett ställe är att vi slipper fylla i fler tråkiga lägenhetsansöknings blanketter! Är så innerligt trött på det! Har tappat räkningen för längesen över hur många lägenheter vi sökt!




Ingen flytt i sikte än så länge...

Nej usch vad svårt det verkar vara att få tag på en lägenhet då! Har tappat räkningen på hur många vi har sökt nu... Tappat hoppet också... Tar på krafterna att springa på visningar, få upp hoppet och sen bli besviken. Om och om igen... Nu har vi slutat vara kräsna och söker i stort sett allt. Har ratat några ställen som varit rena rama råttbona! Ett ställe som låg på en bakgata där jag kände direkt att jag inte skulle våga mig utanför dörren efter att solen gått ner. Lägenheten var gigantisk och svinbillig, men det fanns väl en orsak till det. Taggtråd, graffitti och superinbrottssäkra plåtdörrar ger inte det bästa intrycket precis... Nä, den lägenheten ville vi INTE ha!
Men vi kämpar på.

Veckan som gått har bestått av lägenhetsletande och plugg. Fyra nya ämnen och skola mellan 8.15-17.00 må-fre (utom torsdag då vi slutar redan 10:45). Är inte van med så långa dagar och absolut inte att vara i skolan FEM dagar i veckan. Tar på krafterna! Och när man har så många ämnen blir det ju mer hemarbete också. Förra perioden hade vi bara ett ämne = inte så mycket plugga.

Det är därför jag är så sen med att rapportera om bröllopet förra helgen.
Måste säga att det var riktigt lyckat!
Började dagen med själva bröllopet som alltså inte var kyrkligt, men ändå väldigt fint :)
Sen på kvällen var det fest på ett ställe i Darling Harbour. Clas och Sara hade bokat en avdelning med bar bara för sina vänner och fixat fri bar i tre timmar. Så det säger väl ganska mycket om nivån på festen.... Lyckad kväll var det iaf! :)

BILDTAJM:



Fick tyvärr aldrig nåt bra bröllopsfoto. Här har dom PRECIS blivit husband and wife.
Clas har precis pussat Sara på huvudet (därför han ser lite miffo ut), men jag var lite
sen med kameran...



Här sitter dom och lyssnar på hon som vigde dom...
Till och med Clas ser glad ut! :D



Bröllopsgäster
Jarrod i mitten, Saras bror Neil längst till höger, Sandra längst bak till vänster.



Bröllopsgäster
Vittnena, Sarah och jag, längst fram. Min flat mate Wendy till höger,
hennes pojkvän (och numera även han min flat mate) Dan i mitten.



Jarrod och jag



Jag och Clas
Det här gjorde jäkligt ont ska jag be att få tala om!



Eftersom jag har så få bilder på själva bröllopsparet så snor jag här en
av Saras bilder från facebook. Det här är senare på kvällen, på själva festen.


Så har jag fått frågan hur det gick med skorna, om mina fötter överlevde. Kan ju säga att jag har plågats i en vecka!!! Hade på mig skorna hela kvällen. Det gjorde ont, men det gick. Trodde det största problemet skulle bli skavsår av själva remmarna över fötterna, men icke!
Vaknade upp morgonen efter med STOOORA blåsor under fötterna. Kunde inte gå! Var iofs rätt nice att bara ligga i sängen hela dagen medans Jarrod sprang ärenden åt mig :) Tror jag var uppe två gånger för att gå på toa och duscha.

Det största problemet kom på måndagen när jag skulle gå till skolan. Jarrod hade köpt nån kräm och stora plåster åt mig, och det hjälpte lite. Men fortfarande kunde jag inte gå normalt.
Vilket resulterade i att jag hade den värsta tänkbara träningsvärken i vaderna på tisdagen. Så då kunde jag knappt gå pga det. Alltså det har varit så illa så jag har bara velat gråta vissa stunder. Totalt utmattande för hela kroppen har det varit. Forfarande nu kan jag känna av värken i vaderna, men det är inte riktigt lika illa. Nä fy fan vilken pärs det har varit! Ska köpa såna där gelé- eller siliconkuddar eller vad det är man lägger i skorna. För använda dom igen ska jag! :D

Nej, nu är klockan mitt i natten, men jag ska faktiskt plugga lite och sen kolla Lost innan det är dags att sova.



Flytt på G?

Har precis varit och lämnat in ansökningspapper på en lägenhet.
Den är helt perfekt för mig och Jarrod! Och hans lilla hund får plats också :)
Var på visning igår och blev såld! Tyvärr är man ju inte direkt ensam på en sån visning, så chansen är ju inte så jättestor... Men ÅÅÅHHHH vad jag vill ha den!!! Mitt i stan (nästan vid Circular Quay), lagom stor med plats för både säng och soffgrupp och så en pool på taket:



Ser rätt nice ut va?

Och hyran är helt ok också, mindre än vad lägenheten jag bor i nu kostar.

Så just nu ser mitt liv ut såhär: lägenhets letning och plugg. Och så ett bröllop imorgon! :D
Antar att jag lägger upp lite bilder därifrån efter helgen.

Puss och kram

Hej Sooolen!!! :D

Alltså det är värsta våren ute! Nästan tom så att det känns som sommar. Svensk sommar då alltså... :) Lovely!

Fast såhär trist ser trädet utanför mitt fönster ut:



Som tur är är det ju inte som hemma, det har bara sett ut såhär den senaste månaden och kommer antagligen att börja grönska snart igen. Plus att det är ju inte alla träd som ser ut såhär. Dom flesta, både träd och buskar är gröna året om :)

Kastar in en nostalgibild här också:



Saknar så himla mycket!!! Världens bästa syster och Adam.
Sydney känns fortfarande lite tomt utan dom... :(

Nu ska jag ägna resten av dagen (igen) åt att plugga. Gjorde ett riktigt svårt prov idag, fick 55% rätt och man måste ha 80%. Som tur är får man göra det igen, så det ska jag göra nu. Plus ett till prov, som jag hoppas är lite lättare... Skönt att allt vi gör just nu är online så man kan jobba hemma.

Hm, nåt avsnitt av Lost ska nog hinnas med också :)
Och så har jag börjat försöka gå in mina nya skor. Kom på att jag nog vill ha dom på lördag nästa vecka. Det är en väldigt speciell dag då, jag ska nämligen bli en sister-in-law rikare! :D


storm

Det var visst nån sorts storm inatt, för när jag gick till skolan i morse låg det skräp, stora trädgrenar och palmblad överallt på gatorna. Nu är det lite blåsigt (särskilt här i Kings Cross, men här är det alltid lite blåsigare än nån annnastans) men solen skiner och det är riktigt fint :)
Känner att det är på väg åt rätt håll! Det är väl inte riktigt vår än, men den kallaste tiden är nog definitivt förbi. Så skönt!

Har inte mer att berätta om idag än igår, men jag tänkte visa mina två senaste inköp :)

En supercool spindelring som jag bara inte kunde motstå:


Ett par skor, köpta på REA, som jag ska använda så fort det blir lite varmare ute:



Har varit sugen på Nutella i flera dagar och just som jag satt här, och kände mig lite chokladsugen efter lunchen så kom det upp en Nutella reklam på tv... Måste nog gå och köpa mig en liten burk tror jag :) Tycker jag kan få unna mig det, har tänkt att ägna resten av dagen åt plugg och inget annat, och då behöver man ju nåt uppiggande!

Hurra, jag är igång med bloggandet igen! Om det nu bara kunde hända nåt kul som jag kunde berätta om...


6 månader - idag!

Oj oj oj, det är visst en hel månad sen jag bloggade senast. Tiden går!

Idag har jag varit här i exakt sex månader. Vilket betyder att jag har mindre än halva tiden kvar... Börjar få nån sorts hemlängtan, men ännu mera panik över att åka härifrån.
Det är allvar med Jarrod, och tanken på att jag måste åka ifrån honom ger mig rejäl magvärk!

Men men, ska försöka komma på vad som hänt den senaste månaden, vad jag kan tänkas ha att berätta om... Hmm, inte så mycket faktiskt... Man lämnar inte gärna hemmet när det är tråkväder ute. Därför har jag börjat plöja igenom Lost från säsong ett. Har nu kommit en bit in på säsong två och är så totalt fast att till och med Facebook har blivit ointressant, hahaha :D

Tar och kastar upp lite bilder i brist på annat. Dom som "följer mig" på facebook har nog redan sett dom, men men...

Börjar med en bild på min klass. Taskig kvalité tyvärr... Hon till vänster om mig heter Sandra och har blivit en mkt god vän till mig :)


Nästa bild är från Belvedere där Ollie (han till höger) är bartender. Han är min reservpojkvän, ifall Jarrod skulle dumpa mig, haha ;) (han är ju sååå söt, men ung...)


Och så var det dags för Clas att äntligen bli en riktigt Australiensisk medborgare.
Sara och Clas utanför Town Hall innan ceremonin:


Clas har precis svurit eden och skakar här hand med Sydneys borgmästare:


Några av den här dagens alla nya medborgare. Clas i mitten, precis framför orgelspelaren:


Och idag kortade jag av håret. Det behövdes verkligen! Dels för att så många dreads redan hade gått av, men också för att det var alldeles för långt. Det var bara irriterande och otympligt.
Före:


Efter:
Känns så himla skönt! Lätt :)


Är verkligen jätteglad att jag äntligen tog steget och kortade av dreadsen. Har funderat på det länge, men det var faktiskt ett svårt beslut, haha :) Klarade inte ens av att göra det själv, utan Jarrod fick göra det åt mig.

Och så har vi blivit tre i boendet. Wendys pojkvän Dan har flyttat in. Passar mig utmärkt för from den här veckan har min hyra sänkts med $65 i veckan, och jag har det rätt skralt i plånboken nu kan jag ju säga.

Nej, nu ska jag kolla på ett avsnitt av Lost och sen ska jag sova. Skoldag imorgon!


RSS 2.0